Artikels, succesverhalen en
recepten gemaakt met liefde voor jou

Bloedsuikerwaarden

Waarom stabiele bloedsuikerwaarden oh-zo-belangrijk zijn

Stap voor stap naar betere waarden
Een doel van 83 mg/dl (4.6mmol/dl) kan een mission impossible lijken als je door de jaren heen gewend geraakt bent aan bloedsuikerwaarden boven 300 mg/dl (16.6 mmol/dl)
De kans is groot dat een waarde van 120 mg/dl (6.6 mmol/dL) je dan zelfs al helemaal ‘shaky’ doet voelen. Meteen naar zo’n laag doel streven, is niet gezond. Geef jezelf én je lichaam tijd om aan gezondere bloedsuikerwaarden te wennen.

Zijn hoge bloedsuikerspiegels voor jou dagelijkse kost? Dan kan een waarde van 180mg/dl (10 mmol/dL) alvast een heel goed eerste doel zijn. Start alvast met kleine stapjes. Eens dat startdoel bereikt kan je voorzichtig beginnen nadenken over nog gezondere bloedwaarden.

Elke stap is een overwinning

Bekijk elke stap vooruit als een kleine overwinning en staar je niet te veel blind op je einddoel. Enthousiasme is fijn, maar kan ook een valkuil zijn. Ik zie het vaak bij mijn klanten.
Velen zijn vastberaden om hun gezondheid weer in eigen handen te nemen en willen zo snel mogelijk resultaat zien. Maar wanneer hun inspanningen niet meteen beloond worden, geraken ze ontmoedigd en is het verleidelijk om in oude patronen te vervallen.

 

"Ik geloof ontzettend in de magie van babysteps."


Door stap voor stap naar stabielere glucosewaarden te werken kies je voor een gezonder, gelukkiger leven.
Elke dag opnieuw een mini-succesje boeken betekent na enkele maanden een gigantische verandering. En beeld je eens in wat je op een jaar kan bereiken!
Ik leer je graag beter omgaan met voeding om je bloedsuikers stabieler te houden.

It all starts with YOU!
Be the change of your life.

Liefs,
Charlotte



Drie extra tips voor jou:

  • Diabetes type 1: Plan je koolhydraten strategisch. Wanneer je merkt dat bepaalde koolhydraatbronnen je bloedsuiker sneller doen stijgen, probeer ze dan te combineren met voldoende eiwitten en gezonde vetten. Dit kan helpen om pieken en dalingen te verminderen en je bloedsuikerspiegel stabieler te houden.

  • Diabetes type 2: Let op je maaltijdvolgorde. Onderzoek toont aan dat het eten van vezels, eiwitten en vetten vóór koolhydraten kan helpen om je bloedsuikerrespons te verlagen. Begin je maaltijd bijvoorbeeld met groenten en een eiwitbron, en eet pas daarna de koolhydraten.

  • Insulineresistentie: Bouw aan een stabiele bloedsuiker met regelmatige beweging. Een korte wandeling van 10 à 15 minuten na de maaltijd kan je insulinegevoeligheid verbeteren en helpen om je bloedsuikerspiegel sneller weer binnen de gezonde marges te krijgen.

Wil je meer weten?

Wil je graag aan de slag met het creëren van een leven waar jij blij van wordt?
Ben je op zoek naar inzichten in jezelf en jouw bloedsuikerspiegel
en wil je weten hoe ik jou daarbij kan helpen?

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Een Ă©cht online magazine VÓÓR en DÓÓR diabeten.
Het EERSTE én het mooiste DIABUDDY MAGAZINE van België en Nederland.

Met als doel jou goed te laten voelen, beter voor jezelf te zorgen en te verbinden met gelijkgestemden.
Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

 

Aanvragen